SOVE HER

Selv i juni må man av og til lukke øynene i festivalbyen. Da er det et vell av senger som venter på deg. Det er bare å velge i senger: Himmelsenger på gjestegårdene, hotellseng, vandreseng eller campingseng i en utleiehytte. Gjestegårdene som ligger rundt Hamar gir deg en flott gårdsopplevelse i tillegg til en god natts søvn og deilig frokost. Moderne hoteller har mange hyggelige værelser midt i byen, eller litt utenfor sentrum. Innlandets koseligste vandrerhjem finner du like ved Vikingskipet mens Hedmarkstoppen Camping har fine campinghytter. Det er bare å velge og vrake!

OPPLEVELSER

Juni i Hamar er i sannhet en festivalrik tid, men du kan oppleve enda mer. Visste du at Hamar har bystrand? Koigen har sandstrand og skatepark, det er et stort friluftsområde hvor du kan grille middagen din og spille sandvolleyball. Hva med å rusle en tur langs Mjøsas bredd bort til Domkirkeodden? På Domkirkeodden finner du Djevelens finger og et friluftsmuseum. Der er det også restaurant og store gressplener som du kan slappe av mellom aktivitetene.

Skulle du få lyst på en tur på Mjøsa, så er Skibladner i rute.

Sjekk ut opplevelsene som står i kø mens du er i Hamar

Husk også å spise godt mens du er i Hamar. Spisestedsguiden er et hjelpemiddel for sultne mager.


REISEN TIL HAMAR

Hamar er plassert på sentrale Østlandet. Det er enkelt å komme seg til byen ved Mjøsa enten du kommer til vanns eller til lands. Velger du Skibladner, så kan anløper den Eidsvold, Gjøvik, Moelv og Lillehammer i tillegg til Hamar. Rutetabellen forteller deg hvordan du kan reise til vanns.

Skulle du ønske å gå til fots, kan du følge pilgrimsleden fra hovedstaden til Nidaros via Hamar. www.pilegrim.info

Ønsker du å hvile føttene og bevege deg til lands, så har vi mange muligheter. NSB har stadig et tog på skinnene til og fra Hamar, som er et knutepunkt både på Rørosbanen og Dovrebanen. Sjekk ut www.nsb.no

Bussene frekventerer også hyppig fylkeshovedstaden i Hedmark. Hedmark Trafikk og Oppland Trafikk kjører Innlandet på kryss og tvers, og begge selskaper har kjekke ruteplanleggere slik at du kan finne en buss som passer dere.
Ruteplanlegger Hedmark Trafikk
| Rutetrafikk Oppland Trafikk

Kommer du fra et annet sted i Norge – det være seg Kongsvinger, Åndalsnes, Sjåk eller Åsbygda, så får du en oversikt over hvilke bussruter som stopper på Hamar skysstasjon.

Hamar :: Nærmere enn du tror

Oslo – Hamar 1 time og 22 minutter (tog)
Oslo Gardermoen – Hamar 50 minutter (tog)
Kristiansand - Hamar 1 time og 35 minutter (fly og tog)
Stavanger – Hamar 1 time og 40 minutter (fly og tog)
Bergen – Hamar 1 time og 40 minutter (fly og tog)
Molde – Hamar 1 time og 40 minutter (fly og tog)
Trondheim – Hamar 1 time og 45 minutter (fly og tog)
Bodø – Hamar 2 timer og 15 minutter (fly og tog)
Tromsø – Hamar 2 timer og 35 minutter (fly og tog)
Kirkenes – Hamar 2 timer og 55 minutter (fly og tog)
Kilde: sas.no og nsb.no